Groep 8
Welkom op de pagina van groep 8.


 
Paasviering 2018
 
Op vrijdag 29 maart was op school een paasviering. Door de hele school is er begonnen met een paasontbijt. Daarvoor moesten jullie ook een ontbijt meenemen. Het was een hele gezellig ochtend. Daarna was er variatie in de klassen. Wij deden spelletjes en keken een film. In de kleuterklassen kwamen twee paashazen die eieren gingen verstoppen en de kinderen gingen ze zoeken. Er was ook een eiertikwetstrijd gehouden door de hele school Mano ui groep 8 was de winnaar. Om 12:00 was de school uit.
JulianDe musical van groep 8
Groep 8 gaat een spannende maar vooral leuke musical opvoeren dit jaar. We hebben uit verschillende musicals kunnen kiezen en hebben natuurlijk de leukste gekozen. De liedjes zijn geleerd de rollen verdeelt en de tekst gelezen. Na de meivakantie gaan we werken aan het decor.
Er is ook al een checklist voor ons uit groep 8 voor de nodige spullen. We zingen10 liedjes en er zijn 8 solo’s. We zoeken nog hulp papa’s en mama’s (van kinderen uit groep 8) voor eventuele hulp bij de opbouw van het decor. U bent van harte welkom, de juf laat nog iets weten. Wij willen al heel graag beginnen aan de opbouw van de musical die dit jaar duur ongeveer 1 uur en 15 minuten gaat duren maar het kan altijd uitlopen. De opa’s en oma’s ouders, vrienden, vriendinnen, tantes en ooms zijn natuurlijk welkom!                                          
Wij hebben de rollen gekozen door een stukje voor te lezen en te acteren het was best lachen. De solo’s zijn gekozen door de juf.de tekst hebben we klassikaal gelezen maar ook individu. Wij hebben een schema waar in staat waar en wanneer je iets moet zingen of zeggen.
wij hopen dat u net zo gaat genieten als dat wij doen! Veel kijk plezier en groetjes groep 8

 
geschreven door: Eefje Luijten
Voorstelling: De Waanzinnige Boomhut Van 13 Verdiepingen

Op dinsdag 27 maart 2018 zijn wij (Groep 8 van de Basisschool Sint-Martinus) naar de musical: De Waanzinnige Boomhut Van 13 Verdiepingen geweest in Schouwburg De Domijnen. Het was een grappige, spannende, gekke musical. De musical was goed verzorgd, We had het naar onze zin gehad ( Vooral bij de ‘’oh zo mooie zeemeermin’’) Er waren prima 3 acteurs, waarvan er 1 acteur meerdere rollen had. Zeker een aanrader voor de andere scholen (Hoeft natuurlijk niet perse een school te zijn) Wij als groep geven het gemiddeld een 8,5. 
Fleur  
Mijn school keuze
 Hallo ik ben Noah Rikers ik heb rond januari mijn vervolgkeuze gemaakt voor de middelbaren school.
Zelf heb ik voor Groenewald gekozen omdat ik die school gewoon fijner vond en ik voelde me daar ook vrijer dan op Graaf huyn maar ook ga ik naar groenewald omdat ik graag in de verpleging wil en groenewald heeft dat bijna lemmaar en graaf huyn had ook andere dingen maar ik weet gewoon zeker dat ik in de verpleging ga.
Vorig jaar kwam ik nieuw op deze school toen had ik nog geen idee naar welke school ik ging want op de school waar ik eerst op zat konden we lemaar kiezen tussen trievianum kiezen en graag huyn maar ik kon niet naar trievianum want dat is voor havo of hoger aangezien ik naar een kader- tl niveau heb moest ik naar graaf huyn maar toen ik ging verhuizen kwam ik hier terrecht daar begonnen ze ook al over groenewald en daar had ik nog nooit van gehoord.
Toen ik naar groep 8 ging kwamen de proeflessen en ik ging er naar toe eerst was die van groenewald toen wist ik het al bijna zeker maar ik ging ook naar die van graaf huyn toen ik daar binnen kwam wist ik het al bijna zeker toen dee proeflessen klaar waren wist ik het dat ik naar groenewald ging en ik had me ingeschreven.
Surprises!

5-12-17 
De laatste surprise in groep 8 was heel erg gezellig. we hadden allemaal hele leuk surprises gemaakt. Daarbij zat een hele grote die was door Giada gemaakt een mega minecraft toren. wij twee kregen het grote boek en een schaapje. Het schaapje was gemaakt door Eefje en ik was er heel blij mee. ik het grote boek was gemaakt voor mij en het was mooi. Er zaten ook bij ons allebei heel veel leuke cadeautjes in.er was ook veel te snoepen en sinterklaas kwam op bezoek in de klas. In de surprise zat ook een leuk versje. dit was het stukje dat we voor de laatste keer iets over de surprise mochten schrijven. We vonden het heel leuk om te doen.
13-12-17
Door: Evy Ash & Femke Claessen Griezelen tijdens de Kinderboekenweek!!!

 

Ons snoeiproject.
Snoeien 2017
Als eerst kregen we uitleg over hoe we met het gereedschap moesten omgaan, daarna liepen we naar een gebied in het bos. We werden op school al in groepjes verdeeld, in die groepjes gingen we aan het werk. Wij moesten eerst vuur maken met dunnen takjes en een magnesium stick, daarna moest je naar een soort bomen en daar moest je de takken van de boom afzagen of knippen, toen we dat hadden gedaan hadden we een paar minuten pauze ,daarna ging ons groepje aan een hut werken waar we vorig jaar al een begin mee hadden gemaakt, daarna moesten we helaas weer terug naar huis maar het was wel heel leuk!
Lindy

Snoei project
Sint –Martinus
Hoi ik ga iets schrijven over snoei project 2017 gr.  8
 
Als eerst gingen we naar het adoptie plekje van
Basis school Sint-Martinus
En toen ging Robert ons nog vertellen wat
We alle precies gingen doen onder anderen:
Vuur maken ,de poel schoon maken ,we gingen
Knot wilgen en halverwege het snoeien gingen we wat eten en drinken want er waren een aantal ouders die wat lekkers hadden gemaakt en er was een bekertje sinas voor iedereen. Na de pauze gingen we verder alleen Eefje en een paar anderen kinderen hadden vorig jaar een hut gemaakt en die hut was nu helemaal dicht gegroeid dus vroeg ze aan Anita of we die hut weer mochten vrij maken van takken dus toen hebben we samen gewerkt om die hut weer mooi in staat /vorm te krijgen  . daarna was het tijd om naar huis te gaan dus toen hebben we alles naar de bus van Robert terug gebracht en was het tijd om naar school te gaan.
 
Dit was mijn stukje over snoei project groep 8 2018.
 
Geschreven door Steve Coelingh.


Ons snoeiproject

Snoeiproject groep: 8 - 2017
Bij het Snoeiproject hebben we van alles gedaan wat leuk en leerzaam is. Het is super leuk om met zijn tweeën te werken met de grotere zaag en teamwork komt daar van pas. We hebben takken van bomen af mogen halen. We hebben geleerd hoe je vuur maakt op een andere manier dan met een aansteker we hebben ook geleerd  dat je alleen vuur kan maken met droge takken en en dat je vuur kan maken met een baterij We hebben knotwilgentakken omgezaagd\gesnoeid. En we hebben een beetje mogen tunen en daarbij hebben Julia cauberg en Femke Claessen een eigen boompje geproduceerd. Er zaten veel dieren in ons gebiedje wij hebben bijvoorbeeld gezien: kikker,spinnen,wespen,vliegen. en nog meer
Dit was het stukje van: Evy en Femke

Snoeiproject 2017
 
Wij hebben op woensdag 20 September 2017 het snoeiproject gehad. Die ochtend zijn vertrokken vanaf school rond 8:30u, toen zijn we als groep er naar toe gelopen. We moesten toen we aan kwamen nog het gereedschap naar beneden dragen, daarna kregen we uitleg en konden we beginnen. Ons groepje had eerst vuurtje maken met de vuurouders, daarna hebben we de knotwilgen gezaagd. Daarna hadden we pauze een paar kinderen hadden wat meegenomen voor te eten. Toen we klaar waren met de pauze mochten we gaan doen wat we wilden vuurtje maken, knotwilgen zagen. Maar ons groepje had gekozen voor een hut te maken voor egels en andere dieren. Het stond nog een beetje van vorig jaar.
Ellis Pantekoek