GROEP 3 2017-2018
Sinterklaas
Beste ouders/ verzorgers,
Op 5 december hebben we weer Sinterklaas in optocht opgehaald op de markt in Beek. Hij was bij Patrouschka op de markt een mooie ring aan het uitzoeken. Bij Choman kregen we onderweg nog een lekker chocolaatje. Op school bij onze optredens,  waren de peuters er ook bij en hebben ook nog een optreden gedaan. Na de optredens kregen we van de Sint allemaal een cadeautje. Vervolgens ging hij nog langs de bovenbouw groepen. Het was een fijne ochtend, waar ook de oudervereniging ook weer voor veel lekkers had gezorgd. Ook waren er veel ouders en opa's en oma's. Nu zijn we volop bezig met de Kerst. Waar van de volgende keer meer!!
Klik hier voor de foto's gr 3 sinterklaas->sint 5 dec. 2017Kinderboekenweek.

Op woensdag 4 oktober jl.  werd op onze school, met een spannende openingsact van juf Nancy en juf Marjolein, de Kinderboekenweek afgetrapt. Veel kinderen kwamen in vol ornaat naar school. Op de bijgaande foto's kunt u zien welke "gruwelijk enge" leerlingen  er die dag bij ons in de groep rondliepen. 
klik hier voor de foto's

Verkeersles

Woensdag 11 oktober hebben de groepen 3 en 4 de eerste praktische verkeersles van dit schooljaar gehad. We hebben geoefend met het oversteken bij een zebrapad en bij een stoplicht. Deze les hebben we op de grote speelplaats van de bovenbouw gedaan.  Met de fijne hulp van vaders, moeders en oma's en opa's kunnen we deze lessen doen. Hartelijk dank hiervoor.
 klik hier voor de foto's
Beste ouders/ verzorgers van gr 3,
Hallo allemaal, we zijn al weer een tijdje op weg, we zijn met 30 ll waarvan 20 jongens en 10 meisjes en twee juffen. We zijn al goed aan elkaar gewend. We zijn inmiddels met kern 2 gestart met VLL. We hebben een nieuwe versie, de Kim versie. Hierin zijn we al hard op weg, u heeft ook al kunnen lezen welke letters er al aan bod zijn geweest.  Ook kunt u in de klas aan de muur zien welke woorden we al hebben gehad. Belangrijk is dan ook om thuis ook regelmatig de letters te blijven oefenen. Natuurlijk is een bezoek aan de bieb ook wel fijn en daar leesboekjes uit ze zoeken.
Met rekenen oefenen  we flink aan getalbegrip en getal herkenning. Naast de methode Wereld in  getallen doen we ook oefeningen uit de methode Met sprongen vooruit. Hierin leren de kinderen spelenderwijs omgaan met getallen. Dit vinden ze leuk om te doen in de klas. Hiernaast doen we ook natuurlijk ook creatieve activiteiten. We tekenen en knutselen, lekker gymen in de grote gymzaal, Mad science komt ook weer in de klas. Maar ook gaan we lekker naar buiten! Afgelopen vrijdag zijn we dan ook eindelijk naar het Kabouterpad gegaan. Dit was een superleuke activiteit in  het bos rondom het scouting gebouw. Er waren opdrachten, zoals diertjes zoeken, afdrukken maken van boomschors. Verder was het heerlijk om buiten te zijn want het was gelukkig mooi weer. Met dank nog eens aan de ouders die vorige keren iets lekkers hadden gebakken voor de kinderen.
Op woensdag 4 oktober begint ook de Kinderboekenweek, waardoor we op school gezamenlijk met alle ll de Kinderboekenweek openen. Het thema is "Gruwelijk eng". Zo nu zijn jullie weer een beetje op de hoogte. De foto's staan erbij. Veel kijkplezier en tot de volgende keer.
Groetjes van juf Annelies en juf Karin
.
Gr 3 2017-2018->Mogen wij ons even voorstellen