GROEP 1B/2B

  


 

      
Mogen wij ons even voorstellen: 

Mogen wij ons even voorstellen? Wij zijn groep 1-2b van juf Marga.
wij zijn groep 1b: Max-Rosalie-Thijn-Jayden -Lani.
Groep 2b zijn: Lucas-Jamie-Nena-Kenza-Chelsey-Niels-Sanne-Dylano-Xander-Sterre S.-Sterre L.-Sharief-Niek-Dewi-Maxim-Lauren-Nanee.
Wij vinden het heel gezellig op school en in de klas. Onze klasse knuffel heet Pompom en over een tijdje mag hij bij iedereen gaan logeren, joepie!
Op deze website plaatst juf Marga een heleboel foto's en verhaaltjes zodat de mama's en de papa's thuis kunnen lezen en zien wat wij allemaal doen op school.
Veel lees en kijk plezier!


De juf is jarig!

Op woensdag 27 september vierde onze juf haar verjaardag. We hadden allemaal een uitnodiging gekregen
en het duurde best wel lang voordat het eindelijk zover was. De juf had in de klas een grote feesttafel gemaakt en dat zag er al heel gezellig uit. Toen we lang zal ze leven gingen zingen liep de juf op feesttafel zodat we haar goed konden zien. Hierna gingen we eerst feesthoedjes maken en toen kon het feest eindelijk beginnen. Eerst mochten we wafels versieren en toen we buiten gespeeld hadden gingen we chips kettingen maken en natuurlijk proeven. We mochten ook nog naar een mooi filmpje kijken op het smartbord en als allerlaatste ging juf Marga ons in slaap toveren met haar bijzondere toverstaf. We kregen als verrassing allemaal een bellenblaas stok waarmee we prachtig te bellen konden maken zonder te blazen. Het was een super feest en hopelijk is juf Marga weer heel gauw jarig!

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->De juf is jarig


Podiumfeest:


Op donderdag 28 september hadden wij het eerste podium feest van dit schooljaar. In de klas hadden we al heel vaak het koeien vlaaienlied geoefend en we konden het al heel goed zingen. Dewi en Xander waren de koeienboeren en reden op echte tractors. Het podium feest was heel erg leuk, de kinderen en de juffen van de peuterspeelzaal waren er en ook heel veel mama's, papa's, oma's en opa's. We hopen dat we weer heel snel een nieuw podiumfeest hebben want dan gaan ook de kinderen van de peuterspeelzaal een optreden verzorgen.

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->podiumfeest


Opening Kinderboekenweek:Op woensdag 4 oktober was het eindelijk zover, de opening van de griezel Kinderboekenweek!
We mochten allemaal als echte griezels naar school komen, zelfs de juffen waren verkleed als griezels.
In de klas zagen we pas echt goed hoe mooi verkleed we allemaal waren, vampieren-heksen-spoken-de gruffalo-skeletten-duivels en nog veel meer zelfs Pompom had zich als heks verkleed. Bij het grote podium was de opening van de Boekenweek, juf Marjolein en juf Nancy werden echte heksen die een griezelig verhaal voorlazen van Hennie de heks met haar kat Helmer. Ze probeerden ook nog of ze echt konden vliegen maar dat lukte niet, juf Marjolein viel zelfs met haar bezem. Op het einde werden de griezelkampioenen uitgekozen en dat waren Nena, Jip en Jules. We gaan deze week heel veel griezelboeken lezen in de klas........lekker spannend!

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->Opening Kinderboekenweek


Boekenruilbeurs:

Op donderdag 12 oktober was de afsluiting van de Kinderboekenweek. We hadden allemaal prentenboeken mee naar school genomen die we al heel vaak gelezen hadden en die we nu mochten gaan ruilen. Alle kinderen uit onze klas hadden boeken mee genomen en dus mocht ook iedereen een nieuw prentenboek gaan uitzoeken in de ruilklas. In de ruilklas lagen heel veel  boeken en niet alleen voor ons maar ook voor de kinderen uit de hogere groepen. We mochten zelf weten welk boek we uitkozen en toen iedereen een boek gevonden had gingen we weer terug naar onze klas. In de klas mochten we eerst ons eigen boek goed gaan  bekijken en toen zocht Pompom een boek uit dat hij ging voorlezen. Pompom zocht het boek van Dewi uit, het ging over 5 eendjes die moesten leren zwemmen. De boekenruilbeurs was heel erg leuk en we hopen dat we volgend jaar weer zo'n ruilbeurs hebben.

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->boekenruilbeurs


Dansles van Rick Schmitz:

Op donderdag 9 november kregen wij alweer voor de tweede keer dansles van Rick Schmitz. Eerst beginnen we altijd met een warming-up en daarna begint het echte dansen. Rick is ons een nieuwe dans aan het leren en het lukt best al aardig. Wij vinden het dansen heel erg leuk en ook de muziek die Rick daarvoor gebruikt is echt cool. Als afsluiting dansen de meisjes altijd tegen de jongens: de meisjes op muziek van K3 en de jongens dansen op Kanga style. We hopen dat Rick ook de volgende weken nog komt want het dansen is heel erg sjiek!!!

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->Dansles van Rick Schmitz


Podiumfeest 2:

Op donderdag 16 november was het tweede podiumfeest. We hadden samen met de juf het herfstliedje dwarrelen uitgezocht en ook het dansje hadden we samen met de juf bedacht. Het was best wel weer spannend op het podium want er waren heel veel mama's,  papa's, oma's en opa's komen kijken. Meester Maurice maakte weer heel veel grapjes en dat was erg leuk. De optredens gingen heel erg goed maar het podiumfeest was weer veel te snel voorbij. Als Sinterklaas op bezoek komt dan is het derde podiumfeest en dat duurt gelukkig niet meer zo heel erg lang. Tot de volgende keer!

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->Podiumfeest 2


Rommel Piet op bezoek:

Op maandag 29 november hadden wij bezoek gekregen van rommel Piet. Overal lagen pepernoten en snoepjes zelfs in de kasten en op de grond. Rommel Piet had ook weer overal op en aan gezeten want we zagen de roet afdrukken op de tafels, op de kasten , de deuren ja eigenlijk overal. Ook Amerigo het paard van de Sint was in school geweest want we zagen de hoefafdrukken en het arme paard van de Sint had ook nog eens zijn hoefijzer verloren. We denken dat dat het gouden hoefijzer is. De Sint moet het maar gauw terug komen halen want zonder dat hoefijzer kan Amerigo niet op het dak! Dank je wel Sinterklaas en Piet voor al dat lekkers.

Klik hier voor de foto's:Groep 1B / 2B->Bezoek van rommel Piet


Sinterklaas is jarig:

                                                               

Eindelijk was het dan zover. Sinterklaas was jarig. Wat hadden we lang naar deze dag uitgekeken. Nu konden we eindelijk het feest van Sinterklaas gaan vieren op school. De Sinterklaaskoorts die we hadden was opeens verdwenen. We werden buiten al meteen opgewacht door twee pieten die vertelden dat ze niet wisten waar Sinterklaas was. Gelukkig liepen we meteen de goede kant op want een piet vertelde dat Sint zijn ring kwijt was en snel een nieuwe moest hebben. Lani vertelde dat bij haar moeder in de zaak nieuwe ringen te koop waren en misschien was de Sint daar wel naar toe gegaan. Ja wel hoor ze had gelijk want Sinterklaas was er inderdaad een nieuwe ring aan het uitzoeken. Toen de Sint de ring had uitgezocht kregen we ook nog een lekkere verrassing van de moeder van Lani en kon de terugtocht naar school beginnen. Sinterklaas was helemaal niet moe en ging gewoon met ons te voet terug naar school. Toen we op school waren kon het echte feest beginnen en konden de Sint, de pieten , de mama's, de papa's, de oma's en de opa's gaan genieten van de optredens. Zelfs de peuters van eigenwijsje hadden een optreden voor de Sint. Het feest was geweldig en we hopen dat het snel weer 5 december is. Dag lieve Sint en Pieten tot volgend jaar!

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->Sinterklaas op bezoek


Sneeuwpret: 
                                 
                                              

  Op maandag 11 december konden we even lekker in de sneeuw spelen. sneeuwballen gooien, met slee van de heuvel af, een sneeuwpop maken en nog veel meer.
De sneeuwvlokken vielen met bakken uit de lucht en het was heel erg koud maar wel heel erg leuk.
Hopelijk kunnen we in deze winter nog heel vaak in de sneeuw spelen.

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->sneeuwpret


Kerstmis:

     In onze klas hebben we lang naar het Kerstfeest toegeleefd. We leerden een versje, zongen samen liedjes, lazen samen boekjes en we speelden ook samen het Kerstverhaal na. Dat was heel erg leuk, juf Marga vertelde het verhaal en wij mochten het spelen.
We gingen ook samen naar de kerk om te kijken naar de Kerststal. Wat is die kerk groot en het is er zo mooi allemaal. De Kerststal was heel erg groot maar Jezus lag nog niet in zijn kribbetje, dat mag pas op Kerstavond.
Op vrijdag 22 december begonnen wij de dag met een heerlijk Kerstontbijt. De oudervereniging en sommige mama's en papa's hadden voor ons een heerlijk Kerstontbijt klaargemaakt. We begonnen eerst met iets gezonds en daarna mochten we lekkere dingen gaan smullen. Er waren broodjes, fruit spiesjes, fruit bekers, worstenbroodjes, een groenten en fruit kerstboom, wafels, koekjes, cake en nog veel meer.
Na het ontbijt kwamen de kinderen van de peuterspeelzaal en lazen de juffen het verhaal van de vier lichten voor.
Het Kerstfeest op school was heel erg gezellig en heel erg mooi.
Fijne Kerstdagen allemaal en tot na de vakantie!

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->Kerstfeest     


Op bezoek in de optochthal
                                                                            
   Op woensdag 31 januari mochten wij weer een bezoek brengen aan de optochthallen. Gelukkig waren er mama's en papa's die ons mee namen in hun auto want anders was het wel heel ver lopen in de regen. In de optochthal waren al een heleboel mensen, vrijwilligers noemen ze dat, die aan het bouwen waren aan hun wagens maar ook vrijwilligers die met ons mee rond liepen en een heleboel vertelde over de wagens en carnaval. We mochten zelfs op sommige wagens gaan kijken en die waren hoog en wiebelig. Jeugdprins Pim de 2de en zijn hofnar Stef waren er ook en samen liepen we een polonaise. Start tv was zelfs aan het filmen en nu komen we ook nog op tv. Mensen van de optochthal het was weer geweldig, allewiel - allewiel - allewiel en tot volgend jaar.

Klik hier voor de foto's:  Op bezoek in de optochthal                  
 

Carnaval:
                                                                                                                                                                                         

 Op 9 februari was het eindelijk zover. Eerst met onze zelfgemaakte pakjes door de straten van Beek trekken en daarna in café Ouwt Baek feest vieren. Het was heel erg koud in de optocht maar in het café was het lekker warm. We dansten en hosten totdat het twaalf uur was en de mama's en papa's ons weer kwamen ophalen. Het feest van carnaval was heel erg sjiek maar de vakantie daarna was nog sjieker, Allewiel Allewiel  Allewiel!

Klik hier voor de foto's:  Groep 1B / 2B->Carnaval


De berendokter op bezoek:

                                                                

Op woensdag 14 maart kwam er een echte berendokter op bezoek. Het was de mama van Emma. De mama van Emma werkt in het ziekenhuis van Maastricht en kon ons heel veel vertellen over het ziekenhuis. De knuffels die we hadden meegenomen waren bijna allemaal ziek of hadden ergens pijn. De berendokter onderzocht de knuffels en gaf ze een verbandje, een pleister of zelfs een echt spuitje. Sommige knuffels moesten er zelfs van huilen. Juf Elly was van de apotheek en daar moesten we de pilletjes afhalen. De mama van Anniek, die in het ziekenhuis van Geleen werkt,  was ook nog komen helpen om de knuffels te onderzoeken en ze weer beter te maken. Toen alle knuffels geholpen waren mochten we door een echte stethoscoop naar de hartslag luisteren. We hoorden boem boem....boem boem.... boem boem.... Het berenspreekuur was heel erg leuk. Dank je wel berendokter, mama van Anniek en juf Elly tot de volgende keer.

Klik hier voor de foto's:Groep 1B / 2B->Berendokter op bezoekZwerfvuil opruimdag:


 Op vrijdag 16 maart was weer de grote zwerfvuil opruimdag. Na een korte toelichting van juf Marlieneke en wethouder Schoenmakers konden we aan de slag gaan. Eerst trokken we de hesjes aan zodat we goed zichtbaar waren op straat en daarna de handschoenen. Als laatste kregen we de grijpstokken waarmee we het vuil konden oprapen. Tjonge wat lag er veel puin langs de kant van de weg en heel veel poepzakjes van honden. Jammer dat de baasjes de zakjes niet in de prullenbakken gooien maar in de struiken langs de weg. Het ziet er heel vies uit en het stinkt ook nog heel erg.
Toen we alles hadden opgeruimd kregen we op school nog een gezonde traktatie en die smaakte heel erg lekker! Volgend jaar doen we zeker weer mee met de zwerfvuil opruimdag want we willen dat de straten van Beek en onze schoolpleinen  schoon blijven!

Klik hier voor de foto's:Groep 1B / 2B->Zwerfvuil opruimen


Podiumfeest: Op donderdag 22 maart hadden wij weer een podiumfeest. We hadden het liedje uitgezocht van ziek zijn omdat we al enkele weken in de klas aan het werken waren over gezondheid en ziek zijn. Nena was de dokter en die wou ons een prik in de billen geven maar daar houden wij niet van  wij willen liever een pleister want daar worden wij ook beter van !!!       


Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->Podiumfeest                                                 


Paasfeest op school:


                                                           

Op vrijdag 30 maart was het Paasfeest op school. We begonnen de feestdag met een heerlijk Paasontbijt en dat was super gezellig en lekker. De ontbijtjes hadden we van thuis meegenomen en de ontbijttafel hadden we een dag van te voren klaargemaakt samen met de juf. Het zag er allemaal heel gezellig uit en we smikkelden samen ons ontbijt op. Na het ontbijten hielpen we eerst de juf met het opruimen van onze klas en toen kon het Paascircuit beginnen. Er waren vijf groepen en vijf activiteiten, hazen spellen in de gymzaal, schminken in het cluster, hazenoren knutselen in de klas van juf Mariëlle, een film kijken in onze klas en eitjes zoeken buiten. Om de beurt mochten de groepjes elke activiteit doen. Bij het zoeken van de eitjes hadden Cassidy, Niels, Kenza, Dylano en Xander het gouden ei gevonden en ze kregen daarom nog een extra beloning van de Paashaas. Het Paasfeest was veel te snel weer voorbij maar gelukkig is er volgend jaar weer een Paasfeest.

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->Paasfeest op school


Sportdag:

Op woensdag 18 april was er weer de jaarlijkse sportdag van de CIOS studenten en Enjoy van de gemeente Beek. De sportdag werd gehouden op de voetbalvelden van Neerbeek en er waren weer fantastische spellen klaargezet. Blik gooien, touwtrekken, sponzen dragen, zaklopen en nog veel meer. Het zonnetje scheen lekker en het was heel erg gezellig. Gelukkig waren er veel mama's en papa's die ons fantastisch geholpen hebben want zonder hun hulp was het niet gelukt. Mama's en papa's jullie hebben allemaal een duim verdiend!

Klik hier voor de foto's: Groep 1B / 2B->Sportdag