Groep 1A / 2A

Welkom op onze pagina.

Dit zijn WIJ


Wij zijn groep 1/2 A.
Inmiddels zijn we al een paar dagen op school en al heel goed gewend aan elkaar. 
Wie meer over onze belevenissen wil weten kan regelmatig op deze pagina kijken. 
Foto's van de eerste weken zijn 

hier

te zien.

Groetjes van ons allemaal.


Podiumfeest

Afgelopen week werd het eerste podiumfeest van dit schooljaar gehouden. Dat vonden we best spannend.
We hadden gekozen voor het liedje; "Als je vriendjes bent". We hebben dit schooljaar immers nieuwe vriendjes gemaakt.
Om 13.00 u gingen we op donderdag naar de aula. Wat was het al druk. Heel veel papa's en mama's, opa's en oma's, broertjes en zusjes waren gekomen om naar ons optreden te komen kijken.
Juf Evi heeft foto's van ons gemaakt.

Klik hier om ze te bekijken.

Opening van de kinderboekenweek.

Gruwelijk eng....Vandaag werd de kinderenboekenweek geopend. Dit jaar is het thema: Gruwelijk eng.
Wij kwamen geheel in stijl heel eng verkleed naar school. Dat was al heel spannend.
Tijdens de opening werden juf Nancy en juf Marjolein echte heksen. Ze hielden een wedstrijd bezemsteel vliegen, lazen ons voor en zochten de 3 engste griezels van de St.Martinus school.
Ook hebben we gedanst en gezongen op het liedje Gruwelijk eng van Kinderen voor kinderen.
De juf heeft foto's van ons gemaakt.

klik hier om ze te bekijken.
 


Anker Herfst; wind makenDeze week staat het anker Herfst in het teken van wind maken en wind gebruiken.
We hebben een windmeter gemaakt en geëxperimenteerd met allerlei manieren om wind te maken. Een föhn en ventilator gaan hard maar je kunt in de klas toch geen vlieger laten vliegen. Je kunt wel een hele hoop omver blazen. 
De wind buiten is nuttig; zaadjes worden door de lucht verspreid en zo kunnen overal weer opnieuw planten en bloemen gaan groeien. Ook zorgt de wind er bijvoorbeeld voor dat de takken van de boom heen en weer zwaaien en dat de eikels op de grond vallen. Zo kunnen dieren hun wintervoorraad aanleggen.
Van het experimenteren met wind zijn foto's gemaakt.

klik hier om ze te bekijken

 

Schoolontbijt

Wij zijn de dag begonnen met een ontbijtje op school. Op de gang stond een 'buffet' voor ons klaar. We konden zelf iets lekkers kiezen en in de klas hebben we samen gegeten. Het was een gezellig en voedzaam begin van de dag en zelfs de burgemeester kwam nog even bij ons kijken.
Hulpmama's; bedankt voor het smeren en snijden van de broodjes en boterhammen! Alleen had de juf dit niet gekund.

Klik hier om een aantal foto's te zien.
 

Mad Science

alle kleuren van de regenboogVanochtend zijn we begonnen met een bezoek van Professor Martenique van Mad Science. Ze heeft ons vandaag een hele hoop geleerd over de kleuren. Wisten jullie al dat in het licht alle kleuren verstopt zitten? Dat hebben wij kunnen zien met een speciale bril. We maakten de klas een beetje donker zodat het goed zichtbaar was. 
De professor heeft kleuren met ons gemengd en ze had heel speciaal poeder bij zich waarmee ze vuur een kleurtje kon geven. Dat was natuurlijk wel spannend, echt vuur in de klas! Maar iedereen is erg voorzichtig geweest.

Aan het einde van de les hebben we gekleurd water mogen mengen met een ander poeder. Na een paar seconden veranderde het water in een soort slijm. Met drie kleurtjes slijm (rood, geel en blauw) mochten we kleine buisjes vullen. Zo maakten we een regenboog.
Het was een leuke en leerzame les.

klik hier voor meer foto's
 

Sinterklaastijd

Hallo allemaal
Het zit erop, Sinterklaas vertrekt morgen weer naar Spanje.
De afgelopen weken heeft alles in het teken van Sinterklaas gestaan. Er werd geverfd en geknutseld. We hebben gebouwd aan stoomboten en kastelen. Er werden woorden en brieven geschreven. Het boek van Sinterklaas werd gevuld met plaatjes uit de speelgoedfolders. Er zijn heel wat pepernoten gebakken in de pepernotenfabriek en cadeautjes ingepakt aan de inpaktafel.
In de Sinterklaas hoek speelden pieten en sinterklazen. Cadeautjes en pepernoten werden uitgedeeld. Zelfs Ko de rups bracht pakjes rond. We lazen verhalen voor en versjes werden geleerd. En natuurlijk werd er ook gedanst en gezongen.
Vorige week kwam rommelpiet op bezoek en vandaag hebben we Sinterklaas in de straten van Beek gezocht en uiteindelijk op de markt gevonden. 
Kortom het was een drukke maar gezellige tijd.

Er zijn door de juf foto's gemaakt. 

klik hier 

om ze te bekijken.
Fijne pakjesavond allemaal.

kerst in groep 1-2AIn de voorbereiding naar kerst hebben we het de laatste weken gezellig gemaakt in de klas. Er zijn veel kerstwerkjes gemaakt, liedjes gezongen, kaarsjes gebrand en een nieuwjaarsversje geleerd.

Ook tijdens het hoekenwerk was de opdracht vaak aan kerst gerelateerd.
Op de dag voor ons kerstontbijt hebben we een bezoek aan de kerststal in de St. Martinus kerk gebracht.

Klik hier voor de foto's

Wij wensen u allemaal hele fijne feestdagen en tot in het nieuwe jaar.
 

Bezoek optochthal

Vandaag mochten we op bezoek in de optochthal. Jeugdprins Pim II en hofnar Stef wachtten ons op. We werden rondgeleid door een aantal wagenbouwers. We mochten zelfs naar het bovenste topje van een aantal wagens klimmen. Ons bezoek werd afgesloten met een een polonaise, wat lekkers en een carnavalsfluit.
Het was een gezellig bezoek.
Bedankt mensen van de optochthal en bedankt mama's, papa's en opa voor het meerijden!

klik hier voor de foto's
 

Mad Science

IJzige avonturenProfessor Martinique van Mad Science kwam vandaag weer bij ons op bezoek. Deze keer heeft ze ons van alles geleerd over droog ijs. Het was soms spannend dus er waren goede afspraken gemaakt dat niemand dit droog ijs mocht aanraken. We kennen nu het verhaal van de heks die toverdranken maakt en het verhaal van de professor die niet van water hield. Vraag maar eens aan de kinderen hoe deze professor dan toch kon douchen.
Het was een leerzame les!

klik hier voor de foto's.

 

Berenspreekuur

Vanochtend zaten heel wat zieke knuffels en poppen in de klas. Gelukkig konden alle knuffels ingepland in het berenspreekuur. We begonnen met de uitleg over het AZM. De mama van Emma heeft ons verteld over de speciale kinderkamers en de behandeling van kinderen. Er is zelfs een school in het ziekenhuis voor de kinderen die wat langer daar moeten blijven.
Na de uitleg kon het spreekuur dan echt beginnen. De kinderen vertelden aan de dokter wat er aan de hand was met hun knuffel of pop. Daarna werden spuitjes gezet, verband gedraaid en pleisters geplakt.  
Heel wat knuffels hadden ook nog medicijnen nodig. Er waren pilletjes voor hoofdpijn, misselijkheid en nog veel andere dingen. De pilletjes hebben de kinderen mee naar huis genomen zodat de knuffels thuis verder 'behandeld' kunnen worden.
Dokter (mama Emma) en assistent (mama Anniek) heel hartelijk bedankt voor alle hulp en moeite! Het was een mooie afsluiting van ons anker Gezondheid.klik hier voor de foto's
 
Zwerfvuilactie

Afgelopen vrijdag heeft ook groep 2 een steentje bijgedragen aan de zwerfvuilactie.
Samen met een aantal papa's en mama's hebben de kinderen het schoolplein en de stoep rond de school onder handen genomen. Er is heel wat rommel en zwerfvuil opgeruimd.

Dank jullie wel allemaal voor alle hulpklik hier voor de foto's

Sportdag

Vanochtend kwamen we allemaal bij elkaar op de velden van VV. Neerbeek.
Het zonnetje scheen al lekker en na een korte warming-up werden wij allemaal SUPERHELDEN. 

Er werd gerend, gekropen, gesprongen, gerold, gegooid en tussendoor was er natuurlijk tijd om ook even wat te eten en te drinken.
Na afloop had iedereen een diploma verdiend!
Dank jullie wel, papa's en mama's, voor het begeleiden van de groepjes.klik hier voor meer foto's